6 mar 2005, 3:00

Завещание 

  Poesía
899 0 0

Усетите ли, че дъхът ми спира
с последната ми месечна заплата
купете птица, прикована в клетка...

Когато ме полагате в земята
с очи строшете злобната решетка.

Върнете птицата на свободата!

Купете жито, но не го варете.
Пръснете го по прясната могилка,
да стане тя за птицата хранилка.

И моля, вместо траурно опело
пуснете силно марш на Менделсон,
когато се венчавам със земята...

Върнете птицата на свободата!

© Кирилка Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??