6.03.2005 г., 3:00 ч.

Завещание 

  Поезия
819 0 0

Усетите ли, че дъхът ми спира
с последната ми месечна заплата
купете птица, прикована в клетка...

Когато ме полагате в земята
с очи строшете злобната решетка.

Върнете птицата на свободата!

Купете жито, но не го варете.
Пръснете го по прясната могилка,
да стане тя за птицата хранилка.

И моля, вместо траурно опело
пуснете силно марш на Менделсон,
когато се венчавам със земята...

Върнете птицата на свободата!

© Кирилка Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??