3 feb 2022, 10:04

Завиждайте ми 

  Poesía
286 0 2


И златото у нас оранжевее.
Талонът ми е с портокалов цвят,
а аз за златен всъщност си копнеех.
Вземах оранжев.Много ме е яд.

Платих по унции във Кат за таз хартийка.
Богатствата се мерели в кила.
Дали не съм поредната хамсийка
на тези мафиотски номера?

Сега какво? На джама да го лепна?
Талонът златен кой ще провери?
Вървя си пеш и нося документа,
а той е за шофьори със коли.

Друго златно нямам. Само тоя
картонен и ненужен мой талон.
Едно е сигурно, че целият е моя.
Ще ламинирам златото в найлон.

Дано запази цвят във портмонето.
Оранжев ама златен и е мой.
Ще има да се фукам общо взето.
Дочувам завист... Кой я пусна? Кой?...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??