Завинаги мъртъв!
Ти си мъртъв! Завинаги мъртъв!
Но за мен, а не за света...
Погребан си нейде дълбоко в сърцето ми,
а не на два метра в пръстта.
Но тази болка е стократно по-голяма
да знаеш, че е някой нейде жив,
но място в сърцето ти за него няма
и той е мъртъв в твоите очи.
Не идвай в моя сън. Върви си!
За тебе нямам място и в съня.
Ти сам осмя мечтите си
и с гордостта си сам се подигра.
Сърцето ми е гробница и храм свещен,
в който нямаш право да се молиш,
защото за невярващи е забранен
и ти портите му няма да разтвориш.
Очите ми са къс коприна - синя,
но своя образ няма да намериш в тях.
Усмивката ми - цвете на богиня,
за теб не ще прерасне в смях.
Отивай си! Умрелите не се завръщат -
ни грешниците, нито пък светците
по пътя си назад не могат да се връщат.
Аз знам, че няма жив сред мъртъвците...
© Ива ВалМан Todos los derechos reservados