16 ene 2008, 14:41

Завист 

  Poesía
661 0 8
 

Заразна е завистта,

из всяко кътче по света,

чука и направо влиза,

умовете ни са пак в криза.

 

И да си майка с пет деца,

без дом, работа и свобода,

пак ще си висша в очите

на съседската завистница.

 

Заразен си вече, с участта

да презираш чуждата сполука.

И неспособен да съзреш

собствената си звездна съдба,

ще останеш да ридаеш,

сам във вечността.

 

Ех, да беше заразна любовта -

нямаше да има милиарди плачещи сърца,

толкова много - болни хора и гладуващи деца!

© Далия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??