16 ene 2013, 13:30  

Завистливо 

  Poesía » Otra
582 0 0

ЗАВИСТЛИВО

 

Събудих се, а есента беше станала лошава...

И така, както си бях немита, нетрита и рошава,

прииска ми се незабавно, жестоко да я убия,

аз самата с жизнена пролет да се завия!

 

Пожелах си, да не се страхувам, че догонва ме зимата,

размечтах се да съм на страстното лято любимата!

Дожаля ми на пролетта за потоците силни и буйни,

натъжих се на лятото за соковете медено-руйни.

 

И намразих я лошата есен, задето

подло промъкна се в мен, дордето

си мислех, че чака ме само безкрайното синьо лято,

и прокуди безмилостно на младостта шумното ято.

© Доля Алексиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??