В смирените дипли на вечерния скут
- смирено гаснещата болка.
Защото пада здрач отнейде
и се връща тихо в теб.
Има или няма я тъгата...
А завръщането във незнайното отпраща
- въз-горчиво състрадание!
Като отмерен стон на нещо
Неочаквано,
на нещо необхванато
- остава тихата печал
от едно вечерно връщане...
А смирена в диплите
на своя топъл скут
вечерта угасва и тъжи...
Незнайното отпраща
- неочаквано горчиво
състрадание
в безумно бързане към теб!
© Валери Качов Todos los derechos reservados