5 nov 2009, 1:25

Завръщане 

  Poesía
599 0 4

Клапа...
Спира на времето влака.
Бъдещото ни днес от преди,
гордо слиза
и никой не чака,
за да тръгне по стари следи.

И отново
зелен е листецът,
и отново дървото е бук.
Той поетът е.
Той е светецът,
центърът на вселената тук.

Безпардонно
пред нищо не спира.
С "Извинете" разбива глави,
за да 
стигне до келепира...

А в душата ми пак ще вали.

Барабанно
дъждът реди строфите.
По балкански се смеем на глас,
а смехът
е според философите -
огледало на нашата страст.

Наша гордост -
вековни кусури.
Радостта - другият да боли
и, макар носен
в тези потури,
Боже,
искам да спре да вали!

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??