12 oct 2016, 9:03

Завръщането на моряка 

  Poesía » De amor
239 1 3

Зад хоризонта е мечтата

и там е другото море.

За календара – друга дата

и там е другото небе.

 

А времето – часовник златен,

измерва гръдния му пулс.

И спомен – от далече  пратен,

поддържа твърдо този курс.

 

Че там – на кея – под луната

отлитат нощни ветрове

и във душата на жената

се раждат нови светове.

 

И ще се слеят дни и нощи

на сладкия му морски бряг,

за да забрави всички пощи

изпратени от минал сняг.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??