30 nov 2022, 19:41  

Здравей, декември 

  Poesía
663 8 18

Търкулна ноември последната вечер,
за сбогом дебело елече облече.
По склона от облаци ниско прострени
пристигна декември в шейничка с елени.
Изтупа палтото от сняг на парцали
и без да се бави запретна ръкави.
По всички витрини, прозорци, тераси
завърза гирлянди и цветни украси.
Издигна  зелено дърво на площада,
звезда на върха му постави с наслада.
Огледа самотните улички тесни -
усмихна ги с лампи и коледни песни.
Посипа елхичките с бели снежинки
Разпръсна из парка на ангели снимки.
Замеси погачи богати - по крина.
Наточи от бъчви бълбукащо вино.
На вятърко дъхна на бор и канела.
Написа късметче с мечта много смела.
Отключи смеха на децата. И още
приготви заря за магичните нощи.
Защото декември е -  дава богато,
реши да прилича на жаркото лято -
затопли сърцата с любов или с дума.
Да може светът да е малко по-хубав.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??