9 jul 2010, 22:28

Зеленото в очите ти 

  Poesía » De amor
638 0 3

                          ЗЕЛЕНОТО  В   ОЧИТЕ   ТИ

 

 

             Купихме  безгрижно  надежди лотарийни

             и  дълго  ще  премисляме  житейските  късмети.

             Кажи  ми как  да  купя  зеленото  в  очите  ти? -

             разпръснало  се  вече  по  тънките  ми  вени.

             Кажи  ми  как  да скрия  тока  на  сърцето си,

             и  в  миг  да  се  избавя  от смешната  си   искреност?

             Без  думи се  разбираме,  а  мъничко  пропускаме,

             и  чакаме  отнякъде  да  дойде  просветление.

             Луната  си  е  тръгнала,  угасват   всички  улици,

             а  мене  ме  тревожи  зеленото  в  очите  ти.

 

                                                                         Илия  Вълчев

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??