И Зимата не е каприз на климата,
щом вникнеме на зимата във същността...
За мен е графиката на Родината,
след живописните платна на eсента.
Без нея дълъг ад ще бъде лятото,
ще ни измъчва то със топлина...
Със бедността сравняваме богатството -
нещата имат опака страна!
Без зимата не бих обикнал лятото.
С контрастите е хубав и света!
А чуем ли за зимата, изпятото,
ще разберем, че има красота!
Щом свържем полюсите със екватора,
ще разберем тогава същността...
За мене зимата е инкубатора,
във който се излюпва пролетта!
Защо проклинаме тогава климата,
щом всичко се повтаря с векове,
еднакво важна е за мене зимата,
и в нея се превземат върхове!
© Христо Славов Todos los derechos reservados