Слънцето близва снега
ласкаво и предпазливо,
улових момента сега -
и се отнасям към тях вежливо.
Слънце и сняг! Антиподи са, вярно,
но в тях почувствах блажения
смях на зимния ден -
те гонят се навярно във един момент...
Антиподи ли сме ние?
Въпрос си пак задавам,
дали в душите ни се крие
такава песен и запявам -
с надежда мига да задържа
на двама антиподи -
и този зимен ден се завъртя,
и отново съм сама...
© Нели Бонева Todos los derechos reservados