8 ene 2013, 13:04

Зимен празник 

  Poesía » Otra
867 1 2

Небето е бяло,

земята е бяла.

Сградите също,

църквата цяла.

 

Кръстът е горе.

Колко зими посрещнал.

Белее, блести,

като камък е светнал.

 

Хора прииждат,

скоро са тук.

Тука се виждат

на всички напук.

 

Стане ли вечер,

стане ли нощ,

пламват свещите

и всеки със кош,

 

тръгват, раздават,

дарове дават

и песни си пеят,

и пиене леят.

 

Празникът техен е.

Те са звездите 

и греят в нощта,

в нощта, до елите.

 

Това е народът,

това са човеци 

и в нямане вярват,

това са човеци.

 

Когато най-студено е,

най-топло е,

когато нямаме,

най имаме.

 

Туй е да вярваш,

туй е да искаш.

Такива били сме,

такива ще бъдем.

 

Небето е бяло.

Земята е бяла.

Сградите също,

църквата цяла.

 

 

© Християна Шаралиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??