14 ene 2020, 17:09  

Зимна песенна импресия 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica, Otra
397 3 8

Рисувах птиче, едно такава дребничко,
с накокошинени от студ перца, приведена опашчица
оклюмала глава... О, чудо - в очичките му
огън заискря,
напери се, изправи гордо птичата снага,
и чух го как запя - в картината на топло оживя!

 

Зачурулика весело, разтърсвайки глава!
А вие чухте ли го? И студ, и зима надживя,
побрало в себе си света, за всички то запя,
за да припомни колко на човек му трябва:
очи за светлината, уши за тишината

                                             и зрънце топлина!

 

14,01,2020

© П Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??