19 feb 2011, 14:58

Зимна приказка 

  Poesía
594 0 1

ЗИМНА ПРИКАЗКА

 

Бяла зимна и снежна картина -

като бяла болнична стая.

Стои пред мен лист бяла хартия,

а какво да пиша - не зная.

 

Минало славно вече отмина.

Животът-искрица догаря.

С щастието си аз се разминах.

Туй що е - ни топли, ни сгрява.

 

Нямам цел аз велика, далечна.

Нямам си цел аз и по-близка.

Историята човешка е вечна,

но аз съм частичка безлична.

 

Студено вън, студено сърцето.

Тръпки ледени ме побиват.

Бяла, снежна картина, додето

далеч, далеч погледът стига.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??