29 ene 2013, 15:58

Зимна серенада 

  Poesía » De amor
631 0 7

Заглавието и идеята са благодарение на comeon  (Септември)


http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=295825

 

Направи ми в снега серенада.

Посвири ми на флейти от скреж.

Ще ти дам сто снежинки в  награда,

ако в звуци за мен събереш:

 

Воя нощен на вятъра зимен.

На леда нежносиния стон.

Шепота на дима от комина

и гласа на замръзнал бял клон.

 

Стъпки,  дето в снега отминават.

На реката скования смях.

Тишината на зимни дъбрави

и летежа на сребърен прах.

 

Ти свири. Аз във унес ще слушам,

ò стъклото опряла чело.

Ще сънувам все зимата, сгушена

в топло, меко, любовно легло.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??