Заглавието и идеята са благодарение на comeon (Септември)
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=295825
Направи ми в снега серенада.
Посвири ми на флейти от скреж.
Ще ти дам сто снежинки в награда,
ако в звуци за мен събереш:
Воя нощен на вятъра зимен.
На леда нежносиния стон.
Шепота на дима от комина
и гласа на замръзнал бял клон.
Стъпки, дето в снега отминават.
На реката скования смях.
Тишината на зимни дъбрави
и летежа на сребърен прах.
Ти свири. Аз във унес ще слушам,
ò стъклото опряла чело.
Ще сънувам все зимата, сгушена
в топло, меко, любовно легло.
© Нина Чилиянска Всички права запазени