14 feb 2017, 11:32

Зимна ваканция 

  Poesía » De humor
439 2 5

Над смълчаните градчета, 

тихо сипе се снежецът, 

а по улиците мина,

вчера снегорина. 

 

припев : зън, зън, зън, зън, 

        зън, зън, зън, зън - вчера снегорина /2 

 

С кучето в снега играем, 

и за преспите нехаем, 

днеска се подхлъзна Лалка - 

тротоара е пързалка! 

 

пр. : зън, зън зън, зън 

         зън, зън, зън - тротоара е пързалка /2 

 

Толкоз сняг натрупа вчера, 

колата ни, как ще намеря? 

Митко със шейната мина - 

сгази двама, трима! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън, зън -  сгази двам, трима /2 

 

С топки снежни ще играем, 

за белите ще си траем! 

Коцето се сби със трима, 

размина се - с цицина! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън - размина се с цицина/2 

 

Ваньо с телефона снима, 

компромати за да има, 

Пешо падна от найлона - 

скъса панталона! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън, зън - скъса панталона /2 

 

Веско с Мимето се гушат, 

Борко с Тошо - тайно пушат,

бате Жоро се ядосва,

че пред нас се пльосна! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън, зън - че пред нас се пльосна/2 

 

Чичо Росен пък, горкия, 

шишето счупи, със ракия:

вика, псува и нарежда - 

съседката Надежда! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън - съседката Надежда /2 

 

Кака Лили със торбата, 

падна точно пред вратата! 

Ех, как искам цяла зима, 

ваканция да има! 

 

пр. : зън, зън, зън, зън, 

         зън, зън, зън - ваканция да има /2 

 

   Пепи Петрова 

   07.01.2017 г. 

 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??