27 ene 2019, 15:49

Зимни пеперуди 

  Poesía
369 1 3

 

Знам, няма зимни пеперуди.
Дори снежинките не са.
Ала във нощи изумрудени
под януарски небеса

 

свободни и неизброими
летят във сънния си транс
рой пеперуди луди зиме.
И дават си последен шанс

 

света да видят отвисоко,
да го запомнят нов и бял.
Какви невероятни скокове!
Летят с финес, летят с печал...

 

Сребристи зимни пеперуди ...
Една по клепките пълзи.
И няма кой да се учуди,
че се превръщате в сълзи.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??