24 dic 2018, 0:19

Зимно 

  Poesía
287 0 1

 

Отвисоко, някъде Отгоре
Бог изсипва щедро белота.
Скрива злоба, грижа и умора.
Замаскира гняв и суета.

 

Вледенява мислите тревожни.
Укротява порив и копнеж.
Прави ни бедите невъзможни.
Брони ни кове от светъл скреж.

 

Блясва неочаквано и мъдро
детската невинност на снега.
Някъде дълбоко в нас помръдва
спотаена пролетна дъга.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??