24 дек. 2018 г., 00:19

Зимно 

  Поэзия
286 0 1

 

Отвисоко, някъде Отгоре
Бог изсипва щедро белота.
Скрива злоба, грижа и умора.
Замаскира гняв и суета.

 

Вледенява мислите тревожни.
Укротява порив и копнеж.
Прави ни бедите невъзможни.
Брони ни кове от светъл скреж.

 

Блясва неочаквано и мъдро
детската невинност на снега.
Някъде дълбоко в нас помръдва
спотаена пролетна дъга.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??