22 abr 2009, 11:49

Златна роза 

  Poesía
452 0 2

 

       ЗЛАТНА  РОЗА

 

Пресях грамади от пясък -

намерих следи от златен прах.

Скалите разцепих с трясък -

безброй късове злато събрах.

 

От тях златна роза за теб, изковах,

безкрайно дано си щастлива.

Отнех ти, гордост и празни слова.

 Укротих и душата ти дива.

 

Във всяка ветровита нощ.

Защо от мен сънят бяга?

Мисълта пронизва ме с нож.

 

... Дали багажа не стягаш?

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??