7 nov 2018, 14:30

Знаци 

  Poesía » Filosófica
698 1 2

Видях на изгрева лъча,

две влюбени, летящи птици

и капки върху роза от роса,

събудени от топлите искрици.

Повика ме при себе си перо,

изпаднало от ангел, снежно-бяло,

тъгуваше за своя господар,

но пътя си - то беше извървяло.

Изслушах го, изтупах му прахта,

и каза ми: ”След знаците върви!”

измъкна ми го от ръката вятърът

и смеейки се в джоба си го скри.

Тогава аз погледнах към небето,

от облак се показа ключ небесен,

отвори тайно мъничка пролука

и чух - как ангелите пеят песен!

Заслушана за малко да подмина,

една четирилистна детелина...

© Теодора Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??