Знаци
Малките инциденти на деня - знаци те са.
Поличбени знаци.
Лакът си удариш, пръстче на крака - не случайно е това.
Има духове на мястото това - знак подават.
Внимание ти да им обърнеш, почитание скромно да дадеш.
Най-често в бита, в дома близки наши - заминали това са.
С вниманието наше те живеят по-сладко, и весело по-.
Живите хора за тях слънца са - сладкарница.
Кажи на мястото такова: Слава на баща, на дядо, чичо.
На предполагаемия дух.
Кафе разлееш, чай ил друго - те са.
Не съжалявай за разлятото кафе.
Взел си е човекът твой сам това - което не сетил си се да дадеш.
Погледът почитащ, уважаващ.
Радвай се, че за себе си напомнил той е в този миг.
Ти за него слънце във живота си.
Той също слънце е за теб.
Источник заминалите са - на енергия, на дух, на настроение.
Винаги съединени-обединени трябва да сме с тях.
Вечно веселие това е - искри, дъга вихрена - яко ток тече-протича между нас.
От нас - от Яв - към тях - към Нав.
Нивга ние няма да сме бедни и самотни!
Да бъде човек единица колективна с духовете отвъдни - тайна е на щастие - странно ноу-хау, ура.
В Алтай по трудните терени нанагорни се движи джип ил натоверен кон.
Малко преди самотния връх, ил долина широка спира джипът-конят тоз.
Вади Алтаеца и на дърво самотно-скромно приготвена лента завързва, парченце хляб оставя.
На духа-стопанин там - така почтение оказва.
Слава на множеството духове - знайни и незнайни.
Нямат тяло те, но сила имат да влошат, ил подобрят нашият човешки път.
А колко е красиво-благодатно приятел с тях да бъдеш!
При ядене всяко оставяй скромни хапки, малко или много - пак за тях.
Благославяш яденето свое, сам не си, а весел-силен ставаш ти!
Да се мисли гордо, не виждам значи сам съм аз - заблуда е това.
Намираш се в дом малко чужд, помни - духове невидими там има.
Като знаеш име-две от този дом - окажи им (тайно) уважение.
От тях на пребиваването твое там успехът-радостта зависи.
Малките инциденти на деня-нощта, да помним трябва - знаци са това.
Във въздуха наш прозрачен духове има силни, същества незрими.
Чакат те от теб "сладкиш" - парченце скромно хляб.
"Лента на алтайското дърво"
Внезапна среща - неочакван поглед.
Удар на "камшик" случаен.
На духовете - същества за поглед жадни - знаци са това.
Духовете, боговете уважавай и прославяй без съмнение!
Трапеза обща образуваш с тях!
На Велес - бог и силен дух - слава!
На Лесничея - слава.
На хората скромни, които духовете уважават - слава.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados