20.08.2023 г., 22:01 ч.

Знаци 

  Поезия » Свободен стих
173 0 0

Знаци

 

Малките инциденти на деня - знаци те са.

Поличбени знаци.

Лакът си удариш, пръстче на крака - не случайно е това.

Има духове на мястото това - знак подават.

Внимание ти да им обърнеш, почитание скромно да дадеш.

 

Най-често в бита, в дома близки наши - заминали това са.

 

С вниманието наше те живеят по-сладко, и весело по-.

Живите хора за тях слънца са - сладкарница.

Кажи на мястото такова: Слава на баща, на дядо, чичо.

На предполагаемия дух.

Кафе разлееш, чай ил друго - те са.

 

Не съжалявай за разлятото кафе.

Взел си е човекът твой сам това - което не сетил си се да дадеш.

Погледът почитащ, уважаващ.

Радвай се, че за себе си напомнил той е в този миг. 

Ти за него слънце във живота си.

 

Той също слънце е за теб.

 

Источник заминалите са - на енергия, на дух, на настроение.

Винаги съединени-обединени трябва да сме с тях.

Вечно веселие това е - искри, дъга вихрена - яко ток тече-протича между нас.

От нас - от Яв - към тях - към Нав.

Нивга ние няма да сме бедни и самотни!

 

Да бъде човек единица колективна с духовете отвъдни - тайна е на щастие - странно ноу-хау, ура.

В Алтай по трудните терени нанагорни се движи джип ил натоверен кон.

Малко преди самотния връх, ил долина широка спира джипът-конят тоз.

Вади Алтаеца и на дърво самотно-скромно приготвена лента завързва, парченце хляб оставя.

На духа-стопанин там - така почтение оказва.

 

Слава на множеството духове - знайни и незнайни.

Нямат тяло те, но сила имат да влошат, ил подобрят нашият човешки път.

А колко е красиво-благодатно приятел с тях да бъдеш!

 

При ядене всяко оставяй скромни хапки, малко или много - пак за тях.

Благославяш яденето свое, сам не си, а весел-силен ставаш ти!

 

Да се мисли гордо, не виждам значи сам съм аз - заблуда е това.

Намираш се в дом малко чужд, помни - духове невидими там има.

Като знаеш име-две от този дом - окажи им (тайно) уважение.

От тях на пребиваването твое там успехът-радостта зависи.

 

Малките инциденти на деня-нощта, да помним трябва - знаци са това.

 

Във въздуха наш прозрачен духове има силни, същества незрими.

Чакат те от теб "сладкиш" - парченце скромно хляб.

"Лента на алтайското дърво"

Внезапна среща - неочакван поглед.

Удар на "камшик" случаен.

На духовете - същества за поглед жадни - знаци са това.

 

Духовете, боговете уважавай и прославяй без съмнение!

Трапеза обща образуваш с тях!

 

На Велес - бог и силен дух - слава!

На Лесничея - слава.

На хората скромни, които духовете уважават - слава.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??