Знаеш ли какво е да те няма?
Болката от утрешния ден.
Знаеш ли за дупката голяма,
вместо сърце която бие в мен?
Знаш ли какво е да ми липсваш?
В пресъхнали от плач очи
вече да не се съзира мисъл,
нито очакване за утре да личи.
Знаеш ли какво е да те чакам?
Война, която е загубена.
Сърце, което много дълго плака,
душа, която е погубена.
Знаеш ли какво е да те искам?
Глътка въздух под водата.
Но морето бурно плиска,
не успявам да надигна си главата.
Знаеш ли какво е да си нужен?
Слънцето за крехко цвете.
Но господарят на небето не е длъжен
за малкото стебло да свети...
01.05.2012г.
© Петя Стрелчева Todos los derechos reservados