26 may 2023, 12:04

Знаеш нечие име 

  Poesía » Verso libre, Otra
195 0 0

Знаеш нечие име,
но вече не го произнасяш.
Не го крещиш, не го шептиш,
не го приемаш за някой друг,
от някой друг.
Никой.

 

Не трябва да трепти,
да раздвижва въздуха, да има свой живот,
да обозначава,
да разкрива.
Не трябва да напомня. 
Не трябва да напомня!

 

Затова
не го чуваш дори наум
в дългите си вътрешни разговори. 
Сега предпочиташ
новият му синоним - 
самота.

 

Но все пак знаеш,
знаеш нечие име.

© Надежда Тошкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??