May 26, 2023, 12:04 PM

Знаеш нечие име 

  Poetry » Free verse, Other
194 0 0

Знаеш нечие име,
но вече не го произнасяш.
Не го крещиш, не го шептиш,
не го приемаш за някой друг,
от някой друг.
Никой.

 

Не трябва да трепти,
да раздвижва въздуха, да има свой живот,
да обозначава,
да разкрива.
Не трябва да напомня. 
Не трябва да напомня!

 

Затова
не го чуваш дори наум
в дългите си вътрешни разговори. 
Сега предпочиташ
новият му синоним - 
самота.

 

Но все пак знаеш,
знаеш нечие име.

© Надежда Тошкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??