23 feb 2018, 13:53

Знаме 

  Poesía » Filosófica
391 1 4

Таму каде што се црвената и жолтата боја

таму сум и јас

ги носам со себе и во себе.

Камењата од сите земји

не вредат колку едно македонско зрно песок.

Кога и да ви требам

следејќи го моето знаме

ќе ми го најдете коренот.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??