Feb 23, 2018, 1:53 PM

Знаме 

  Poetry » Phylosophy
387 1 4

Таму каде што се црвената и жолтата боја

таму сум и јас

ги носам со себе и во себе.

Камењата од сите земји

не вредат колку едно македонско зрно песок.

Кога и да ви требам

следејќи го моето знаме

ќе ми го најдете коренот.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??