Да, зная, любовта, това си ти –
обичана, чаровна, възжелана!
Греховни са самотните души,
а аз съм сам, когато теб те няма!
Животът е небрежен, груб чудак,
но ти върни се –с мене да останеш:
сам в бурите да бъда твоят бряг,
ти – огънче под топлите ми длани!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados