29 ene 2023, 9:52

Зрелост 

  Poesía » Otra
266 3 9

Тупнах във скута на тихия ден
/ябълка печена с вкус на канела/.
Беше вкусът ми от вятър смразен -
в полет на мисли съм - дръзка и смела!  

 

Сега съм ухание в брачен чертог.
Паля с дъха си изстинали страсти.
Делникът скучен и толкова строг
не подлежи на житейски контрасти.

 

В огнище семейно под пепелта
бавно изпичам се с вкус на канела
Станах богинята на есента -
дръзка и чувствена, приказно-смела...

 

Нося в душата си обич, уют,
зрелост и вяра след порив размирен.
От лоното мъжко на есенен скут 
чувства - светини до мен ще достигнат...

 

Мими Иванова
 

© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??