30 ago 2017, 20:55

Зряла есен 

  Poesía » Del paisaje
272 1 1

Зряла есен

 

Стъпила върху килима прашен,
на лятото прегряло от омара,
на гънки свила тънковея вятър,
издуха нажежената и пара.

С гердан от жълъди и жълта круша,
с нектар от  грозде и рачел,
есен с кошница от зряло плодородие,
сочна като рубенсов модел.

Стъпва в дните – длани топли,
от любовно жарко лято,
по тъкани черги от листопада,
в шепи пълни с обич-вино разлято.


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прехода от лятото към есента е описан със завладяваща и пълнокръвна образност. Поздравление, Елеонора!
Propuestas
: ??:??