Звезда
Мъжът у мен те вика с пълен глас,
а другият те следва мълчаливо
и ти като река от бряст на бряст
нехайно тъмни притоци разливаш.
Той, първият – вулкан от сляпа страст -
повлича те без правото на избор
там, дето разумът изгубва власт.
А другият е хладен като извор.
С единия гориш подобно свещ
и в пламъка на своята сърдечност
ти можеш във блаженство да умреш…
А с другия да тлееш цяла вечност.
Като звезда разпалвай дъх горещ.
Дори и да пропадат из простора
звездите в своя разпилян летеж
кръщават върховете непокорни...
© Ивайло Терзийски Todos los derechos reservados