13 may 2007, 14:33

Звездата на Емил  

  Poesía
598 0 1

ЗВЕЗДАТА НА ЕМИЛ


Отиде си от този свят легендата Емил -

емблемата на родната естрада!

Ще бъде спомен незабравим и мил,

за който всеки българин ще страда.


За своята, за нашата България

Творец, певец - като звезда горя.

Един живот не стига, но до края

с очите и с душата пя!


„Арлекино", „Мама", „Нашият сигнал" -

песните му са безброй.

Частица от сърцето си за тях е дал,

затова безсмъртен ще остане той!


Животът му не беше лесен,

но бе изпълен целия със песен.

Животът му угасна, спря сърцето,

Емил като звезда изгря в небето!






© Цанка Ласкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пздрави!Харесвам стихчето ти!Обичам всички негови песни!
    Благодаря ти,че написа това!Той го заслужава!
Propuestas
: ??:??