Над мене спуска се, нощта смълчана,
сгушвам се в прегръдката ѝ тиха
и към звездите гледам замечтана,
на Луната пълна се усмихвам!
Завиждам им, че гледат отвисоко
и могат да са с тебе, всяка нощ,
в душата че проникват – надълбоко,
на влюбените са въздушен мост!
Избрах една звезда, Любов, за тебе –
мечтите, всички ѝ ги подарих,
целувки, обич с цяло безвремие –
сълзѝте си само, преглътнах и скрих!
И знам, чрез нея, че ще те намеря,
изпратих я по Млечния ѝ път –
въздушна вест от теб получих вчера –
за влюбени, звездите даже – правят път!
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados