24 ene 2008, 0:02

Звезден танц 

  Poesía » De amor
741 0 17

Слънце мое, мое злато!
Налей ми, нека да отпия!
На любовта сладостта е в глътката, 
с която в нощите  те пия.
В дъха на твоята въздишка,
под устните на твоето докосване.

Целуни ме, после ме въздишай!
Танцувам аз, а в твоя поглед
звездите ли изгряват, или вечерта
фиестата планетна днес запява
със стъпките си във среднощен танц.
В извивките на мойто тяло,
във кръшното на дланите ми, птици
политнаха в безкрая на очите ти...
небе на звездните искри,
запалили  сърцето ми.
Налей ми, мое слънце!
После притихни с дихание
на звездните си полюси,
върху моите топли, нежни корени,
събрали  в себе си вселените.
И нека този свят възкръсва
във устните, с които ти мълвя,
че ти единствен си за мене злато,
с което се изкупвам в мигове
на святост, нежност и любов!
В свят, където сенките притихват
и танцувам с тяло на жена
най-истинския танц в мечтите ти.
И само златото с искрите на очите ти,
и само блясъкът ще ни спаси

от делничните призраци. Обичай ме!
А после на гръдта ми притихни,
където сладостта за теб прераждам
във звездните си светли полети.
Налей ми вино... и ме  целуни!
А аз ще ти разкрия най-чудната магия
на мечтите си, в докосналите те звезди.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??