1 oct 2018, 9:58

Звездите плачат 

  Poesía » De amor
358 0 2

Звездите плачат

 

Душата ми извор на музика нежна,

душата ми тиха и влюбена разбира,

че нашата любов е далечна и невъзможна.

Сладостна болка сърцето ми раздира.

 

Облак тъмен, буреносен. И отново вали.

Плаче сърцето, измъчени мечтите спират.

Ще усетиш ли нощта, в която стена? Нали

потъващ денят в нощта грижи ми сервира.

 

Пренася ме мелодията тъжна през минутите,

носи душата ми опиянена от любов.

Не дочувам нежността от обичта и думите

останала сама в живот труден и суров.

 

Звездите всяка вечер за мен сълзи проливат,

луната загрижена ръцете ми целува.

Снагата, тялото стрели огнени пробиват,

воала на късната вечер ме милува.

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??