Хищни драконови нокти
са се вкопчили в света...
а небето натежа над нас
сиво и негостоприемно.
Мъгла се спуска...
изчезват очертанията
а в очите ни се вижда
само страх и ужас -
и неизвестното ни плаши!
А огнените пръски на дракона
разпалват страхът ни
за утрешният ден...
Но, аз съм стъпила
здраво на земята
и зад мъглата
и сивото небе
виждам - светъл лъч,
как се спуска от небето
и как докосва
премръзналото ми сърце...
Изваждам меча си
от светлина
а щита ми проблясва
в мрака...
Така не може -
драконе незнаен
да се обявиш
за господар
на този свят...
Ела, в сърцето ти
ще се забие...
мечът ми
от светлина...
И дракона
строполи се
от виртуалните
си мрежи...
с крилата си
разпръсна той
мъглата
а сивите облаци
отлетяха надалеч...
Златно слънчице изгря
и докосна с любов земята!
А мислите политат надалеч -
пробиват мрака в клетка
го заключват...Защото,
аз съм воин на светлината!
И достойно ще закрилям
този свят...
А вятъра къдриците ми гали
в ръката ми постави
грееща звезда
и със толкова много
любов и надежда
аз вървя и докосвам света!
И звездни семенца събирам
разпилени са навред по - света
и ще разцъфтят щастливо -
закриляни са със безусловна
любов от безкрайната вселена!
26.03.2020г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados
и прекрасния ти коментар!
Наде, благодаря ти!
Иван, благодаря ти от сърце за хубавите думи и коментар!
Геновева, благодаря ти за хубавите думи!
Маргарита, благодаря ти за хубавия коментар!
Има добри - има и лоши дракони...!
Георги, благодаря ти!
Така е има всякакви животинки на земята!
Вплитам ги в приказки и ги разказвам на моето малко внуче!
Измислям ги на момента и не ги записвам...
Мили приятели, за мен е чест да ви видя на моята страница!
Благодаря ви още веднъж за хубавите думи и прекрасните ви коментари!
С най - добри пожелания за много здраве и нови творчески успехи!