6 сент. 2020 г., 13:03

Дисекция на човека 

  Эссе
217 2 13
4 мин за четене

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Тя си е умница! Аз също съм съгласна с нея. Благодаря много за коментара!
 • Хареса ми коментара на Дарина. Солидарен съм изцяло с нея.
 • Права си! Пълниш ме с оптимизъм! Значи, има и млади, мислещи хора! Благодаря ти, Щураче!
 • Основна разлика между човека и всички останали видове е, че човекът освен душа и тяло има и Дух. Човекът избира, кое да доминира. Някои избират тялото, това е най-елементарния избор, те просто са слуги на тялото си. Други са поставили душата си за доминант, при тях всичко решават емоциите, малцина са избрали Духа си - такива хора не могат да бъдат манипулирани, владяни, заставяни, те разтърсват света. Например, няма преди Александър Велики и след Александър Велики, няма преди Наполеон и след него, няма преди Хитлер и след Хитлер, но има преди Колумб и след Колумб, преди Христа и след Христа
 • Младен! Бъди благословен!
 • Лудостта на католицизма не е от вчера. Не случайно западната църква е определена и призната за ерес през 1054г. То инквизиции ли не бяха, то кръстоносни походи ли... Хелиоцентризма не противоречи на библейската история за сътворението. Да, човек е в центъра на вселената, но в метафизичен смисъл, а не в геоцентричен. Православието няма нищо общо с папизма.
 • Да,всяка теория е хипотетично "вярна!"
  Ние сме запознати с много теории, като с времето едни се потвърждават, а други опровергават. Знаем теорията на Кеплер и доказаното от Николай Коперник за Хелиоцентричната система,но преди това изгориха Джордано Бруно на кладата и ако не беше се отказал Галилео Галилей от твърденията си, щеше да го последва...
 • Стойчо, има немалко сериозни учени креативисти. Но ''официалната наука'' сячески ги спъва. В училищата се преподава дарвинизъм. Умишлено от малки насаждат в главите на децата погрешна концепция. А и сам Дарвин е казал, че теорията му е само една теория. А всъщност е на дядо му. Той само я популязира. Но ето, че се насажда, като неоспорима истина. И от там всичко тръгва накриво.
 • Привет, Стойчо и Завет! Благодаря за любими, Стойчо и за коментара! Благодаря ти, Завет, че се заформя дискусия. Мислех, че темата е интересна само за мен.
 • Да,има безброй неща,които са загадка за нас.В теологичен аспект Бог е изгонил Адам и Ева от рая,защото са вкусили от забранения плод на познанието, т.е.те са еволюирали твърде рано.
  Но от философски ъгъл, човекът е homo sapiens ,който тръгва от лазене,за да стане homo erectus, изправен двуног.
  Някои философи като Спиноза,говорят за човекът-тръстика ,други като Ясперс за homo ludens(играещият човек)и прочие.
  Завет в случая е прав, че основната теория в модерната биология е "Произход на видовете "на Чарлз Дарвин, което поражда още купища въпроси от рода:"Тъй ли една човекоподобна раса не достига нашия интелект и не еволюира в продължение на векове?!"
  Темата е много интересна, но отговорите са твърде мистериозни...
  Поздравления за написаното от теб, Маргарита!
  Честит празник за теб и близките ти хора!
 • Само съвършен наивник може да вярва, че всичко се случва ''спонтанно'' (по едно и също време в половин свят). Но има и такива.
 • И това пак е свързано с егото. Най-голямата обида за едно его е, че го манипулират. За това толкова яростно отричат режисурата. Благодаря за коментара, Завет!
 • Основната грешка на ''учените'' е, че официалната част от тях са еволюционисти (Дарвинисти). От там всичко в техните теории тръгва в грешен коловоз. Мозъкът не е орган, който поражда мисълта. Мозъкът е само инструмент, чрез който душата комуникира и функционира в тялото. Компютърът е подходящ пример. Хард-диска е ''мозъкът''. Същността е в софтуера. Софтуера съществува независимо от компютъра. Същото е и при човека. Това с протестите в България и по света, не е достойно даже за коментар. Достатъчен е примера с негрите в щатите. Лудостта е дирижирана. С коронавируса е същото.
Предложения
: ??:??