7 февр. 2023 г., 08:46

Предпролетни етюди 

  Фотография » Природа, Эксперимент, Другие, Макро
283 4 10

© Христо Стефанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • МарияДимитрова.67 (Мария Димитрова), няма за какво! Поздрави!
 • Христо, моля за извинение! Разсеяността ми е пословична и често си прави неуместни шеги с мен. Тези, на които това е известно, са изключително добронамерени и не злоупотребяват с този мой недостатък, иначе бих изпаднала в много конфузни ситуации като тази. Разходих се из снимките ти и видях една със заглавие "Опит за летене". Явно съм я виждала, защото съм я коментирала, но съм забравила. Да забравиш нечие произведение някак се ядва, но собствения си коментар!!! Може да звучи невероятно, но е факт. Колкото до заглавията, нека са, както ти подсказва интуицията. Харесва ми да разглеждам снимките ти, а заглавията наистина не са основното нещо във фотографията. Извини ме още веднъж! 😒
 • Благодаря ти, Виолета! DPP (SMooth), Безжичен, благодаря!

  МарияДимитрова.67 (Мария Димитрова), благодаря за отделеното време и мнение! Имам цяла серия със заглавие "Опит за летене" https://otkrovenia.com/bg/fotografia/opit-za-letene-32, но не това е важното. Фотографията е визуално изкуство, което показва виждането на автора. Няма нужда от думи. Заглавията са само допълнение към фотографията, които могат да насочат зрителя. Не ми е нужно да разказвам нищо със заглавието, произведението показва това, което искам да кажа. Поздрави!

  Хари, много ти благодаря за думите и за препратката! Диптихите са чудесен начин да се изрази по-обширна идея, цял проект или серия.
  Валя, ИнаКалина, благодаря!
 • Браво!
 • Това е много хубаво, Ице.
 • Христо, отдавна търся начин да отлича твоите усилия в този жанр на фотографията. Радвам се, че го правиш тук, при нас и уважавам!

  За тези, които се чудят какво ни представяш:
  https://expertphotography.com/triptych-diptych-photography/

  Не се извинявам, че предлагам чуждоезична препратка. Преведените статии в повечето случаи са правени от автомат и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нескопосании като така безполезни!
 • Както винаги естетско и идейно. И заглавията ти са точни и хубави, но малко еднообразни. Аз бих нарекла тези конкретно етюди "Анти-гравитация", "Опит за летене", "Аеронавти" или нещо подобно. И когато избирам заглавие, бих отразила в него това, което разказвам със снимката, а не това, което показвам. Но всеки си има свой стил, и така снимките ти са прекрасни.
 • Браво! Много са хубави!
 • Нежно и красиво.
 • Красота! Много харесвам фотографиите ти. Нищо не изпускам.
Предложения
: ??:??