15 янв. 2019 г., 11:58

В градината на отминали дни... 

Фотография » Макро
1015 9 26

© Безжичен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Светла, благодаря за любими. Тази снимка е на Северния градски плаж във Варна. И както се разбира от коментарите, включително моя, е много далеч от фотографско постижение, но пък има красота в цветето, което беше целта на показването.
 • Благодаря, Албена. Чак сега виждам коментара ти. Това е съвсем непретенциозна снимка и от фотографска гледна точка няма достойнства, а мога да посоча и грешки (време на снимане, ъгъл и ракурс на заснетото, липса на боке и т.н.). Тук е само защото има някакво лятно настроение в края на лятото (тогава цъфти това растение). И защото понякога се забавлям да видя как изглежда нещо снимано със "сапунерка" (компактен фотоапарат), понякога снимам с огледално-рефлексен и също наблюдавам какво се получава, а понякога с телефон. И след това си играя с Фотошоп, но това е за лична.употреба в свободното време. Вече рядко публикувам - просто не ги харесвам. За хубави снимки освен познания и сравнително добра техника, е най-важно да имаш поглед на художник поне малко.
 • Много е хубаво при теб!
 • Благодаря, Ена (Елена Гоцева) , за надникването тук.
 • На мен ми хареса, като картичка е... някак стопля и носи уют.
  И има движение, полъх от нещо преживяно с надежда...
  Хм... уж непретенциозна снимка, а може есе да се напише... или стих... по нея
  Трогна ме, за което благодаря на автора!
 • В същност, в първия си коментар Сенд казва всичко, което е съществено за тази снимка от фотографска гледна точка. На което авторът отговаря съвсем коректно!
  По повод на тона в коментарите на Сенд ще цитирам нещо по памет: "... много лесно е да бъдеш умен, трудно е да бъдеш мил" . Това казва дядото на Jeff Bezos, когато той си позволява една не съвсем любезна забележка към баба си. Но това е нещо, което се учи с времето, вярвам, че и Сенд ще го научи...
  Разсъжденията на Станисла за фотографията ми се струват противоречиви, но за да не оригиналнича излишно препоръчвам http://macropic.eu/photography/258-photoisart.html.
  И както винаги призовавам - нека не разводняваме разсъжденията по съществото на показваното в раздела с разсъждения от общ характер!
 • Сенд (Георги Стоянов) - ти гледаш строго професионално на нещата и си прав от тая гледна точка, просто говорим на различни езици, мястото не е такова художествена, документална... каквато и да е, важното е да стига до хората,
 • Чувал съм за художествена фотография. Последното, което съм искал, е да обидя Безжичен. Той може много повече, това искам да кажа. Не търся внимание, само за малко съм. Броят на коментарите, има ли значение? Нали коментираме снимката? Хари да трие, ако смята, че е ненужно да се обсъжда.
 • Сенд (Георги Стоянов) - знаеш ли каква е разликата между фотографията и изкуството? Фотографията е техника и умения, това не е изкуство! В изкуство се превръща когато съчетае в себе си и идея, и послание към останалите, смисълът я прави в творба. Технически издържана отвсякъде снимка не я прави творба, и обратното - една импресия, уловена в точния миг и поднесена със заглавие-послание, може да бъде по-впечатляваща и запомняща се!
 • Сенд, при наличието на ТРИ твои коментара, аз лично мисля, че точно си ИСКАЛ да предизвикаш ДЕБАТИ. Тук наистина е сайт за лично творчество. Кой колкото може. Ако си забелязал, при Краси коментарите са малко. А той е професионалист. Жалко е, ако някой осмисля живота си посредством вниманието, което получава в сайта.
  Аз лично пускам всичките си произведения и на други места. И знаеш ли - не се впечатлявам нито от коментари, нито от посещаемост, нито от оценки.
  А ти в момента просто обиди Безжичен. Както и хората, които публикуват тук.
 • Е, сега нека и аз кажа. Да,това е непретенциозна снимка, направена с широкоъгълен обектив на "сапунерка". Няма никакви фотографски достойнства. Тогава въпросът е защо е публикувана? Реторичен. По две причини- защото това е сайт и за любители и вече.са много малко непретенциозните снимки с елементарна техника (покана към другите желаещи без претенции) и второ - всъщност е публикувана заради заглавието, което казва всичко. Спокойно можеше.и без нея.
 • Не съм си отишло. Все още съм тук. Догодина пак ще се появя и пак ще ви стопля със своята усмивка и с цветовете си, които са цветовете на слънцето. Засега ми се радвайте на снимката и ме чакайте. До скоро!
 • Ето, така се прави шоу. Всички хукват да показват симпатиите си и да “пишат” звезди. И това цветенце ще събере много посещения и благи коментари. Това ми напомня за едни дебати, породени във Фотокулт, от “Мушкатото на чичо Пешо”. Та, този чичо Пешо, беше снимал една саксия с мушкато. И изведнъж, снимката му се изкачи на върха на всички класации, рейтинг, брой посещения, брой на коментари... Всички демонстрираха симпатиите си към автора, защото той беше добър и общителен човек, и се отбиваше при всеки, с хубава дума. Не правя аналогия с Безжичен, не ме разбирайте грешно. Става въпрос, за отношението към фотографията. А то е повърхностно. Когато си обективен и изразиш мнение, това не означава, че мразиш автора. Напротив, уважаваш го! Същото е и в поезията. Суперлативи и мили очички, които създават невярна представа за поезията. Не искам да предизвиквам дебати. Само надникнах.
 • Слънчице в този мрачен ден...
 • Понеже съм несведущ в техниката на заснемане...
  Просто ми хареса!
 • Слънчице...
 • Прекрасно!
 • Благодаря на надникналите.
 • Иронизирам “Приятелитете Скъпи”, които взаимно се четкат в коментари, направо ме разплакват. Що се отнася до Безжичен, той е абсолютен пич, има чувство за хумор и знам, че ме е разбрал. Обективите са очите на фотографа и “виждат” по различен начин, всички го знаят. Когато се снимат цветя с широкоъгълен обектив, изглеждат точно така. Не казвам нищо лошо. Поне може да се използва зума, ако го има. Безжичен посещава интересни места, обича да снима и коментира интересно. Няма да се обяснявам. Хау! Сложих му пет звезди, за да не страда.
 • Композиционно стои добре, но съм съгласен с последното изречение на г-н Стоянов (предишните показват, че сте добри приятели )
 • Нежност!!
 • Приятно
 • Слънчице...
 • Виж, какво, Приятелю Скъп! Знам, че си ценител на красивото, но кажи, с какво мижаво фотоапаратче снимаш? Това жълто цветенце, снимано в общ план, никак не впечатлява. Трябва си дългофокусен обектив, едно готино боке, акцент върху детайла и... тогава ще се получи нещо приятно за гледане.
 • Хубава и грееща е, Безжичен!
 • Александър, Лина, благодаря ви за любими!
Предложения
: ??:??