2 мая 2006 г., 21:49

* * * 

  Поэзия
596 0 2

За да намериш за себе си късмета,

оглеждай се във всичко покрай теб.

Вдигай всички спуснати пердета,

вслушвай се във всеки чужд съвет.

 

Той може да се крие във морето

или в очите на разплакано дете.

Може и да бъде там, където,

някой този стих сега чете.

 

Може и да е толкова близо,

колкото не подозираш дори.

Може в теб да излиза и влиза,

докато не усетиш че отвътре гориш.

 

Но може и да бъде далече,

може дори от тебе да бяга.

Да се крие в малко човече,

което чака да бъде създадено.

 

Може и да бъде сред звездите

или в разбитото сърце на някое момиче.

Тогава просто заличи следите,

за да обичаш и бъдеш обичан.

 

 

 

 

 

© Малена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??