26 июн. 2006 г., 14:49

* * * 

  Поэзия
750 0 4



Какво ли бих ти дарила? –

Звук от пиано или акорд от китара,

Букет от емоции или роза – но бяла!

 

Какво ли бих ти дарила? –

Приказка в рими или звуци, но диви

Звезда от небето или сън от морето.

 

Какво ли не бих ти дарила? –

Земята, небето...

Бих откраднала дори смехът на детето.

 

Чудно е! Знам, че творец си

и, че далеч от земята вирееш,

и знам, че тайничко пишеш, рисуваш и пееш.

 

Ах, тъжно е! Знам от какво се нуждаеш.

Но певецът е скитник, който знае за какво да мечтае.

 

Но дори да умея

да пиша, рисувам и пея –

с думи не бих могла да опиша това, за което копнея,

дори с цветове от дъгата не бих могла да рисувам това, за което шепне душата,

а най-нежната песен бледнее...

 

...ще ти даря тишината,

която, може би, малцина ценят по земята...

 

 

© Деяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно е !
    "Ще ти даря тишината.."
    Трудно се намират хора , с които да споделим тишината си.
  • Поздрави, Деяна!!! Много хубаво е написано!!!
  • Хубаво е ... много
  • Хубаво е когато можеш да споделиш емицийте си с някой, който би те разбрал! Благодаря ти!
Предложения
: ??:??