7 авг. 2006 г., 20:24

* * * 

  Поэзия
570 0 0
* * *
На Дамян Дамянов

Все още поетът
лежи под тревите-
не цветя,
на гроба му никнат
стихове-
опарничавоискрени, некрасиви,
безумни и жилави,
неопитоменодиви,
влюбенолилави.
Все още поетът
лежи под тревите.
Цветя не засаждайте!
Не скубете тревите!
Та в тях е душата му-
с безумната жажда
в бурен да никне,
без семе да ражда!

2000


Над ковчега на поета
на Д. Дамянов

Стръкче трева
и
късче небе
положете
преди шепата пръст
над поета!

99



© Румена Румена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??