4 нояб. 2006 г., 22:24

*** 

  Поэзия
684 0 0

Днес всички гадателки говорят за Вечност,
за Светлина и Любов... а под краката ти
разстилат паяжина - капака към бездната
и учтиво те канят на парти.

И на петите ти става студено...
погрешна е представата ни, че в ада
врят в казани от сяра грешните
и в огньове греха разтопяват...

Не е вярно. Само вятър и мраз, и
само студ, и мрак, и омраза...
няма дяволи, няма наказани,
само паднали ангели.

А говорят днес всички гадателки
"Да посрещнем в душите си Бога"!
И на пика вале го предлагат
между асото и попа.

Който още има душата си -
нека посреща.
Другите нямат дори ада си -
те просто са грешни.

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??