Мило, мамино дете,
Изтръпна моето сърце,
Когато взех те на ръце,
Погалих малкото лице.
Под грижи, ласки много силни
И под целувките обилни
Израстна весела, засмяна -
Живот и радост си за мама.
Една за мен си, мила моя!
Живота сменям си за тоя
На принц, принцеса и на царя,
Да мога пак да те погаля.
Ще помня нощите си будни
Как приказки измислях, чудни,
Със тях да мога да приспя
Мъничката си дъщеря.
Ще помня, мило мое чедо,
Със мънички очи как гледаш,
От мен за помощ се надяваше,
Когато ми се разболяваше.
По цели нощи съм ти пяла
И на ръце съм те люляла.
До моето сърце да спиш
И там да се успокоиш.
Ще помня вечно и усмивката,
Показваща се под завивката,
Ще помня първите зъбички
И бисерните ти сълзички.
Ще помня ведрото гласче,
Което вечно казва"не"
И палавите ти ръчички,
Които вършеха белички.
Чаровнице, ти най-прекрасна,
Не забелязах как порасна.
Сега си хубава жена,
Послушно казваш: мамо, "да".
Моя отмяна и упора,
За тебе със сълзи моля Бога
Да бъдеш здрава, да ме радваш,
Любов към мене да показваш!
© Нели Все права защищены