27 июл. 2010 г., 09:09

* * * 

  Поэзия » Философская
772 0 6

Дали ще мога аз да продължа,
годините на болка да отмия,
живота си да върна и сама
греха от съвестта си  да изтрия?
Покорство ли ще трябва, или дух
със броеница от постигнати победи,
или във шепите си с горски мъх
да скрия раните си преболели?
Безмилостно годините летят -
сезони след сезони преминават,
в гърдите ми гори от самота
и болката ми вляво натежава.
Дали ще мога аз да продължа,
отровата до дъно да изпия,
да върна във живота си смеха
и раните си с обич да промия?

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??