Будител на дух, будител на вяра,
будител със стих,сърце да изгаря,
будител на слава, четмо и писмо,
будител с култура,танц и хоро ,
да будиш стремеж и нова надежда,
и правда по честен път да извежда!
Да имаш ярко сърце за своя народ,
живот да градиш , за бъдното зов,
да даваш криле,без дъх и с умора,
за идното утре,за бъдещи хора!
P.S. - По-добре късно, отколкото никога! Честит празник!
© Елена Калчева Все права защищены
и обич за теб, мила Лени.